Apr 132015
 

Wildcard-certifikat (eller joker-certifikat) gäller för flera namn i samma domän. Ett jokertecken i form av en stjärna betyder att valfritt datornamn kan användas. Ett certifikat för “*.namn.se” gäller för “www.namn.se”, “test.namn.se” och många till. Det kommer dock inte att fungera för flera förled, typ “*.finans.namn.se”.

Lönar sig vid mer än fem servrar

Jokercertifikat är dyrare än vanligare certifikat. Vi har jokercert från flera leverantörer, men gemensamt är att priset är högre. Om man bara behöver ett fåtal certifikat kan det vara bättre att beställa enstaka QuickSSL-certifikat. Om man tänker ha många servrar så är wildcard ett alternativ.

Glöm inte den hemliga nyckeln!

Viktigt är att wildcard-certifikatet hör ihop med en hemlig nyckel, som skapades när du beställde certifikatet. Om du vill köra certifikatet på flera servrar måste du exportera och importera den hemliga nyckeln – utan att säkerheten riskeras. Den får inte komma på avvägar. Ibland kan du behöva konvertera format på nycklar och certifikat – olika servrar och programspråk har olika idéer om filformatet.

Du kan läsa mer om certifikat på vår certifikatsida. Vi rekommenderar Geotrust True Business Wildcard Certificate.

Sorry, the comment form is closed at this time.